chocolade_titel

Chocolade met Stevia

Chocolade zonder toegevoegde suikers, met zoetstoffen uit stevia en fairtrade gecertifieerde chocolade.  Ideaal voor al wie belang hecht aan een evenwichtig voedingspatroon maar toch graag eens geniet van een overheerlijk stuk chocolade.

Wat is Stevia?

Stevia is de afkorting van Stevia rebaudiana Bertoni. Het is een klein groen plantje afkomstig uit de grensstreek tussen Paraguay en Brazilië. De blaadjes bevatten stevioside, een sterke zoetstof die wel 300 keer zoeter smaakt dan gewone suiker. De plant zelf bevat onder andere rebaudioside A, nóg zoeter dan stevioside en minder bitter van nasmaak.

Is Stevia veilig?

Ja, onderzoek wijst uit dat Stevia perfect veilig is. Er zijn tot op vandaag geen negatieve bijwerkingen gekend. Ook de EFSA, het Europees voedselagentschap is hiervan overtuigd en heeft het gebruik van Stevia officieel goedgekeurd.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van Stevia?

·  Het zijn zuivere extracten van een natuurlijk plantje

·  Ze hebben een grote zoetkracht (300 x zoeter dan suiker)

·  De smaak past goed bij chocolade

·  Je hebt slechts kleine hoeveelheden nodig

·  Ze zijn veelvuldig onderzocht en 100% veilig bevonden

·  Bij het onderzoek naar de veiligheid zijn zelfs voordelen ontdekt

·  Stabiel bij verwarming, dus geschikt om te bakken en koken

!

Bonbons met stevia gezoet

Albert
Assorti bonbons gezoet met stevia en maltitol

Afname per doos van 850 gram
Gewicht per stuk ca. 14 gram